2015. március 10., kedd

gyertyaállás

Jótékony hatásai:
Fizikai szinten
Serkenti és harmonizálja a pajzsmirigy működését. Szabályozza a szervezet anyagcsere- és hő háztartását, segíti a test növekedését és fejlődését, továbbá kontrollálja a szívverést. Sok esetben a testsúlyproblémák (akár túlsúly vagy éppen kóros soványság) oka a pajzsmirigy működésének zavara. A gyertyaállás rendszeres gyakorlásával legyőzhetjük ezeket a problémákat. A pajzsmirigy elősegíti a fehérje beépülést, valamint az izmok és csontszövetek megfelelő fejlődését. Ellenőrzi a szívverést, a szívösszehúzódást és a vérnyomást. Pajzsmirigy alulműködésnél kifejezetten jó, túlműködésben csak rövid ideig ajánlatos az ászana kitartása.

A gége és a garat megnövekedett vérellátását biztosítja, s így maximális tápanyagellátásról gondoskodik. Ez segít megerősíteni az ellenállóképességet a különböző légzőszervi és torok megbetegedésekkel szemben.

Mivel a vér áramlása korlátozott a fej irányába az állzár miatt, ezért a fejfájás és sokféle krónikus gyulladásos megbetegedés csökkenthető.

A gyertyaállás a vérellátást a gerinccsatornába fókuszálja, ugyanakkor nyújtja is azt. Ez segíti a gerincet egyenesen és rugalmasan tartani.

Mivel a test legnagyobb része fordított helyzetben van, a vér nem tud stagnálni az alsó végtagokban, segít a visszerek kiürülésében.

A gyertyaállás serkenti a mély hasi légzést, mivel korlátozza a tüdő felső szakaszának használatát. Ugyanakkor finom masszázsban részesíti a szív és a tüdő tájékát is.

Kiváló hatással van az emésztési rendellenességek, a székrekedés és a gyomorbántalmak leküzdésében. Serkenti a mérgek eltávozását a szervezetből.

Azáltal, hogy az áll nyomást gyakorol a torok alsó szakaszára, serkenti és szabályozza a mellékpajzsmirigy működését is. Ez a mirigy tartja fenn a vér és a szövetek megfelelő kalcium szintjét. A normális váz- és szívizom működés, valamint a vér alvadási szintje, a csontok anyagcseréje mind a megfelelő kalcium szint függvénye.

A torok és a mellkasi területek erősödnek.

A nyaki terület és a váll izomzata nyúlik.

A gyertyaállás segít megőrizni a fiatalos alakot és a sima bőrt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése