2015. március 11., szerda

egy kezes húzódzkodás

Nem tudnék hitelesebb lenni, hiszen ez az a képesség, amit mindenki csodál (vagy legalábbis csodálnia kellene). Az egykezes húzódzkodás igaz mestere olyan bicepsszel és széles hátizommal rendelkezik (természetesen a saját testsúlyához viszonyítva), hogy az összes hétköznapi testépítő csendesen beáll a sarokba, elbőgi magát és ég az irigységtől. Karjának olyan az ereje, ami passzol méretéhez.
Sok ember azt gondolja, hogy ez az erőmutatvány elérhetetlen. Különösen a magas testsúlyúaknak. De ez nem így van. Legalábbis hallottam 2 személyről, akik körülbelül 100 kg testsúlyúak

.Ha fenntartható fejlődést tudsz produkálni, jobb megoldásnak vélem az egy ismétlésekkel való edzést. Az állításom mögötti logika a következő. Az egykezes húzódzkodás egy összetett erőmutatvány. Rengeteg részleten kell dolgozni. A mozdulat különböző részei egyéni figyelmet követelnek meg. Ez nem egy olyan kispályás gyakorlat, mint a lehúzás vagy a fekvenyomás. Ez egy teljesen más állatfajta.
Nyilván a kezdeti célodnak annak kellene lennie, hogy teljesíts egyetlen ismétlést (innentől kezdve már erőmutatvány kategória). Ezért tartom nagyszerűnek, ha egy ismétlésekkel edzed magad egy erőmutatványra. Viszont ez csak akkor működik, ha az egész progressziót szétosztod nagyon pici lépésekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése