2015. február 27., péntek

ugrálókötelezés előnyei

A rendszeres ugrókötelezés kiváló kondíciót biztosít és az alakodat is formálja. Karban tartja a szívet és az érrendszert. De javítja a tartásodat is: a mozgásod rugalmas és dinamikus lesz. A bokszolók azért használják sokat az ugrókötelet, mert robbanékonnyá és energikussá teszi a testet. Ha szeretnéd kipróbálni, adunk néhány tanácsot.
Az ugrálókötelezés jó zsírégető, a folyamatos ugrálás tempós kocogásnak felel meg. A futásnál ha lehet, kerüld a kemény talajt, ugyanúgy az ugrálókötelet se használd túl kemény felületen, mert az árthat az ízületeknek. Parkettán vagy fűben a legjobb ugrálni.

Ha kötelet veszel, inkább válassz hosszabbat, ebből le sem kell vágni: csomóval meg lehet rövidíteni, amit a kötél fogója alá köthetsz. De ha rövid a kötél, azzal nem tudsz mit kezdeni, mehetsz vissza egy másikat venni. Könyökből hajlítsd be merőlegesen a karjaidat, és szorítsd az oldaladhoz. Vedd kézbe a kötelet, ha rá tudsz lépni; a mérete megfelelő.Ha túl laza, akkor hosszú, és - értelemszerűen - ha nem tudsz belelépni, akkor túl rövid a kötél.
Az ugrálókötelezés játékos edzés, de megterhelő, ezért ne felejts el bemelegíteni előtte! Először csak néhány percig ugrálj, és fokozatosan növeld a mennyiséget. Csuklóból forgasd a kötelet. Ha megunod az ugrálást, váltogathatod a lábaidat, keresztezheted a kötelet, vagy megpróbálhatod guggolva is. Ugrálhatsz a barátaiddal, az igazi nagymenők is így csinálják:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése