2015. február 28., szombat

hogyan lehet kockás hasunk

Alapvetően genetikai adottság, hogy kinek mennyire látványosak a hasizmai. Mint ahogy az is genetikai adottság főként, hogy kin mennyi testzsír rakódik le. Ez utóbbi befolyásolható edzéssel és táplálkozással is. Férfiaknál jellemzően 12%-os testzsír alatt, míg nőknél nagyjából 14%-os testzsír alatt válik láthatóvá a hasizom szerkezete, vagyis a kockák!

1. Diéta

Az étrendünk alapvetően meghatározza a kinézetünket. Az izom növelése és megtartása érdekében növelni kell a fehérjebevitelt, hiszen ez az izom építőanyaga. Ugyanakkor a hasizom kockák akkor látszódnak, ha nem fedi őket zsír. Ehhez csökkenteni kell a szénhidrát bevitelt, vagyis összességében egy magas fehérje- és alacsony szénhidráttartalmú diétát kell követni. Ahogy azt a diétáknál mindig elmondjuk, fontos a sok részre osztott kis adagos étkezés, ami segíti az anyagcserét.

2. Edzés

Az edzés szintén hozzásegít a zsírrétegtől való megszabaduláshoz. A súlyzós edzéseket célszerű ilyenkor kardió edzésekkel kiegészíteni.
A hasizom edzése természetesen nem elhanyagolható, ha nem is ettől függ alapvetően a kockás has! Ha edzed, ugyanúgy vastagodik az izom, mint bármely más testrészeden, így tehát ha lepucolod róla a zsírt, látványosabb lesz. Igen ám, de ha évekig ugyanúgy és ugyanazt a hasizomgyakorlatot végzed, akkor sok fejlődést nem fogsz elérni! Ne feledd, hogy mindigváltozatos gyakorlatokat alkalmazz, változatos terheléssel és ismétlésszámmal.

3. Folyadék

Nem is hinnéd, hogy a megfelelő folyadékbevitel mennyire sok szempontból fontos a szervezetnek. Mégis annyira nem figyelünk rá oda! Minden nap igyál meg 3-4 liter cukormentes folyadékot, mert ez hatással van az anyagcserédre is és arra is, hogy mennyi vizet köt meg a szervezeted. Ha minden nap megfelelő mennyiségű vizet fogyasztasz, jóval kevesebb vizet fogsz megkötni.

4. Só és fűszerek

Természetesen ezek nélkül nem lehet élni, nem is kell, hiszen mindenki szeret finom ételeket enni, de azért ne csak sóból álljon az ételed és tapasztald meg a valódi ízeket. Nemcsak azért, mert a sok ízfokozó és adalékanyagok teljesen eltorzítják az ízérzékelést, de azért is, mert a só (és a szénhidrátok is) rengeteg vizet fog meg, ami pedig fedetté tesz és nem fognak látszani a kockáid!

5. Higgy magadban

Az ember bármire képes. A pszichének pedig ebben óriási a szerepe. Akármi a célod, ha hiszel benne, jó úton vagy. Kockás hasa mindenkinek lehet és kizárólag rajtad múlik, hogy eléred-e!

Hétfőtől elkezdem én is a diétát :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése