2015. február 27., péntek

szálkásító étrend

Minta étrend – valóban jól értelmezed?
Tök sablon minta étrend, kábé ezer ilyenbe botlani:
Reggeli: egy tányér zabpehely, egy adag protein por
Tízórai: egy darab gyümölcs, egy doboz joghurt
Ebéd: egy szelet natúr csirkemell, 100 g rizs 
Uzsonna: egy marék mogyoró
Vacsora: egy adag spenót, 4 tojásfehérje és egy sárgája
Probléma - 1: Olyan mértékegységekkel van tele a legtöbb minta, ami tulajdonképpen szabadon értelmezhető: "egy tányér, egy adag, egy marék, egy szelet…" ez komolyabb, akár több 100 kalóriás eltéréseket is jelenthet! Ilyen mértékegységek mellett ne is álmodj precíz diétáról - mert nem hogy fogyni nem fogsz, a túlméretezett adagokkal még akár kalória-többlettel is zárhatod a napod!
Probléma - 2: Szintén nem egy konstans mennyiség egy gyümölcs sem, hiszen mindenki gondolhatja, hogy egy darab alma vagy egy banán felmajszolásával nem ugyanúgy járunk. De ugyanakkor a protein por, a joghurt és sok más hozzávalók okozhatnak eltérést, hiszen a gyártók más-más termékei mind különféle tápanyagtartalommal rendelkeznek!
Tehát ha Te hatékonyan akarsz fogyni, akkor két dolgot tehetsz:
1. Személyre szabott segítséget kérsz, és így teljesen az igényeidnek lesz összeállítva az étrend… igen, ez általában némi anyagi vonzatot szokott megkövetelni, de talán kevésbé kidobott pénz, mint végigszenvedni - feleslegesen - megannyi netről leszedett turbó-diétát.
2. Veszed a fáradságot és utána olvasol ennek-annak, kijegyzeteled a megfelelő irányelveket és ez alapján saját magad megpróbálod összeállítani az étrended. Ha olvasol bennünket, akkor biztos láttad, hogy mi is csak bizonyos irányelveket adunk, mellyel Te magad ki tudod kalkulálni, mennyi a számodra ideális táplálékmennyiség, és majd Te magad tudod később "finomra hangolni" a pontos adagokat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése