2014. május 31., szombat

legjobb


2014. május 27., kedd

eke állás

Eke állás. Gerincet hátrahajlító póz. Hatásai:
- lecsendesíti az elmét
- fokozza az alhasi szervek és a pajzsmirigy működését
- nyújtja a vállakat és a gerincet
- segít a menopauzás tünetekkel szemben
- csökkenti a stresszt és a kimerültséget
- hátfájás, fejfájás, álmatlanság és isiász kezelésére is használják


2014. május 24., szombat

ugrálókötelezés

Miért hasznos az ugrálókötelezés?


Mert az egyik legkiválóbb kondicionáló edzés, amely fejleszti a koordinációs képességeket, hatékonyan égeti a zsírt, jó hatással van a vérkeringésre, erősíti az izomzatot és a szívet, javítja a testtartást, növeli a gyorsaságot és az állóképességet, energikussá és dinamikussá tesz, miközben kíméletesen bánik az ízületekkel.



2014. május 20., kedd

Szűk kéztartásba fekvőtámasz mellesleg egyik kedvencem

A szűk kéztartással végzett fekvőtámasznál a kezek elhelyezkedése miatt a karokat természetes módon jobban be kell hajlítani az alsó pozíció eléréséhez, mint a teljes fekvőtámasz esetében. A könyök nagyobb hajlítása edzi a tricepszet, közben erősíti a könyök és a csukló inait. 
Ennek eredményeként azok, akik már megszokták ezt a mozgást, könnyebben megbirkóznak az egykezes fekvőtámasszal, amikor majd eljön az ideje.

2014. május 16., péntek

Skorpió póz :)

A Skorpió póz ötvözi a fordított testhelyzetek és a homorítások hatásait, mely által éltető energiával tölti fel a testet. Pontosan az összetettsége miatt az egyik legnehezebb ászanák egyike.

2014. május 15., csütörtök

L-tartás

Gond nélkül lehet herkulesi erőd - valódi izomerő és életerő - különleges eszközök nélkül is. Ám ahhoz, hogy elszabadítsd ezt az erőt - a saját tested erejét - , tudnod kell a módját. Szükséged van a helyes módszerre, a művészetre.

2014. május 8., csütörtök

superman

Superman, egy fontos gyakorlat, mivel megerősíti a mély hátizmokat, a gerincmerevítő izmokat, végig a nyaktól a derekunkig.

2014. május 7., szerda

vízszintes húzódzkodás


Vízszintes húzás: 
Ez a mozgás jelentős mértékben erősíti az ízületeket, különösen a sérülékeny könyököt és vállat. Kiváló átmeneti gyakorlat a következő lépés megkezdése előtt.



2014. május 6., kedd

fejenállás

A fejenállás az egyenes és fordított testhelyzetnél fogva nagymértékben pihenteti a szívet és a keringési rendszert. A szívnek csak annyi energiára van szüksége, hogy a vért a lábakba pumpálja. A gravitáció segíti a vénás vért visszajuttatni a szívhez.
Mentális szinten: Az emlékező és az értelmi/intellektuális befogadóképesség erősödik.


2014. május 5., hétfő

Ugrálókötelezés

Amiért érdemes ugrókötelezni: Keringési rendszerre gyakorolt hatása kiváló. Fejleszti a koordinációs képességet és a ritmusérzéket. Szinte valamennyi izomcsoportot megmozgatja. Növeli az állóképességet. Remek kiegészítése lehet edzéseinknek ...


2014. május 1., csütörtök

híd :)

Híd. A megdolgoztatott fő izomcsoportok: A gerinc mellett futó izmok, alsó háti szakasz, a csípő hátsó része, kétfejű combizom (combbicepsz)